Kłodawska sól kamienna jest minerałem o wysokim stopniu czystości i nie wymaga procesów wzbogacania. Ponadto nasza sól kuchenna w przeciwieństwie do soli warzonej stanowi bogate źródło "pierwiastków życia", czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego, zdrowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Biopierwiastki, których praktycznie nie ma sól warzona, a wchodzące w skład naturalnej soli kamiennej tworzą kompleksy łatwo przyswajalne przez organizm. To właśnie te składniki soli kuchennej sterują czynnościami metabolicznymi, czyli przemianą materii. Odgrywają też zasadniczą rolę w aktywności niezbędnych dla życia procesów enzymatycznych. W kłodawskiej soli kuchennej zawarte są: magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, wapń, potas, selen, jod i inne pierwiastki, których próżno szukać w soli warzonej.
Zobacz również:
- Unikalne kosze prezentowe - zdrowe pomysły na prezent
- Suplementy diety - co trzeba o nich wiedzieć
- Kalendarze adwentowe w magiczny czas Świąt Bożego Narodzenia
- Kwas askorbinowy –pogromca wolnych rodników
- Pomysły na jesienne wieczory
- Sezon na jesienne warzywa i owoce wystartował
- Jak zacząć być Eko? Ekologia w domu
- Doskonała sylwetka ciała, a suplementacja diety
- Orzechy - zdrowa przekąska
- Dieta ketogeniczna
- Olej tamanu - Hit pielęgnacyjny
- Szybkie usuwanie kurzajek
- Olejek Busajna - Kosmetyk wielozadaniowy
- Sól Kłodawska - Polski Skarb Ziemi
- Ekologiczny proszek do prania
- B12 - tajemnicza czerwona witamina
- Ksylitol – naturalna ochrona przed próchnicą