- Zestawy prezentowe z Alkoholem, propozycje tylko dla Firm
- FOREVER LIVING PRODUCTS, www.aloesowyraj.pl
- Kosze prezentowe
- Kalendarze Adwentowe
- Pomysł na prezent
- Pielęgnacja
- Zdrowie i Uroda
- Suplementy diety
- Zdrowa żywność
- Kosmetyki
- Dom i ogród
- Sprzęt medyczny
- Medycyna naturalna
- Suplementacja dla zwierząt
- Odstraszacze owadów
- KFD suplementy i odżywki sportowe
- HAP WIN Środki czystości
- Rekreacja
- Sport i Fitness
- Nowości
- Promocje
21,90 zł
Cena regularna:
29,00 zł
21,90 zł
Cena regularna:
29,00 zł
21,90 zł
Cena regularna:
29,00 zł
21,90 zł
Cena regularna:
29,00 zł
21,90 zł
Cena regularna:
29,00 zł
21,90 zł
Cena regularna:
29,00 zł
Zadzwoń lub napisz:
tel. 570 170 710
kontakt@sanvital.pl
Kup w przeciągu:
14
[15.03]
a zamówienie wyślemy jeszcze dzisiaj.
Paczka zostanie wysłana jutro.
Moya Organiczna Japońska Zielona Herbata Matcha Codzienna, 100g
Organiczna Japońska Zielona Herbata Matcha Codzienna MOYA MATCHA, 100g
Japan Moya Matcha Codzienna ORGANIC to wysokiej jakości japońska herbata Matcha.
Herbata ma charakterystyczny cierpki i mocny smak z wyczuwalną łagodną nutką goryczy. Ma jaśniejszy kolor, pochodzi z liści z drugiego i trzeciego zbioru.
Matcha jest wykorzystywana do przygotowania herbaty. Polecana także do smoothie, wypieków i lodów.
W Japonii, podobnie jak w innych krajach Azji, zielone herbaty są najpopularniejszym gatunkiem herbat. Japończycy przywiązują dużą wagę do sposobu parzenia herbat oraz okoliczności ich spożywania. Ceremoniał jaki się wiąże się z przyrządzaniem herbaty jest mocno osadzony w japońskiej tradycji i pozostaje niezmieniony od setek lat.
*certyfikowany składnik ekologiczny, nr certyfikatu PL-EKO-07
Kraj pochodzenia: Japonia
Sposób przygotowania
- Japan Moya Matcha Codzienna ORGANIC - 100g należy parzyć 0.5 min, w temperaturze wody 70-85 °C.
- Proponowana dawka to 2-3 g /150 ml wody.
Japan Moya Matcha Codzienna ORGANIC - 100g - jak wydobyć wszystkie walory smakowe i aromatyczne
- Aby określić właściwą temperaturę możesz użyć profesjonalnego termometru do herbaty.
- Szczególnie polecamy akcesoria do Matchy, które pozwolą cieszyć się naparem w tradycyjny sposób.
- Przy użyciu akcesoriów do Matchy: Wsypujemy Matchę (2-3 g/150 ml wody) do czarki za pomocą Chashaku, dolewamy 75 ml przegotowanej wody o temp. 70-85 °C i ubijamy Chasen (bambusową miotełką) przez ok. 30 sek.
- W przypadku braku akcesoriów: Matchę wsypujemy do szklanki, zalewamy odrobiną wody o temperaturze 70-85 °C. Następnie energicznie mieszamy łyżeczką lub spieniaczem do mleka aż całość uzyska jednolitą konsystencję tzn. bez grudek. Potem dolewamy do pełna wody lub soku, mieszamy i pijemy.
- Proponowana dawka to: pół łyżeczki herbaty (2-3 g) na szklankę.
- Ponadto, do zaparzania naparu stosuj świeżą wodę, idealnie jeśli będzie przefiltrowana.