
Producent
Cena
-
od
do
Substancje słodzące
Substancje słodzące. Naturalne Substancje słodzące, takie jak syrop klonowy powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecany jest jako dodatek do naleśników, wafli oraz ciast.
Substancje słodzące
Stevia to roślina, która w wielu krajach Ameryki Południowej oraz Azji, stosowana jest jako naturalny słodzik. Stevia jest bezkaloryczna. Stevia to idealne rozwiązanie dla osób, które dbają o linię, chcą zdrowo się odżywiać lub nie mogą używać cukru, ale nie chcą rezygnować ze słodzenia kawy czy herbaty.
Stevia jest od wieków uprawiana i stosowana w wielu krajach Ameryki Południowej. Używano jej do słodzenia gorzkich w smaku naparów ziołowych i herbaty. Stevia Rebaudiana bertoni jest aż 30 razy słodsza od cukru, jest prawie bezkaloryczna i posiada wiele składników odżywczych, nadaje się do wszelkiego rodzaju przetworów, do pieczenia i gotowania, ponieważ jest odporna na wysoką temperaturę, dlatego może swobodnie zastąpić cukier i inne słodycze. Cukier kokosowy jest ekstrahowany sokiem z kwiatów orzecha kokosowego, a następnie podgrzewany. Następnie poprzez odparowanie otrzymujemy cukier kokosowy.
Naturalne substancje słodzące
Substancje słodzące oraz naturalne słodziki można z powodzeniem stosować wszędzie tam, gdzie tradycyjnie wykorzystuje się cukier. Zarówno do słodkich wypieków, jak i słodzenia herbaty. Należy jedynie dopasować ilość słodzika do poziomu jego słodkości. Niektóre substancje słodzące mają inną konsystencję niż biały cukier, dlatego warto eksperymentować z ilością i dopasować do innych składników.